Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Yuu Solk

Bejegyzések

Indavideó

Online F1/1

marha2 2013.06.25. 23:02

Egy MI élete

2048-ban az emberiség nagy része továbbköltözött a Földről, a népesség óriási ütemben való növekedésének következtében, tartva a nyomortól és új reményeket táplálva addig ismeretlen otthonuk felé. A kitelepülési válság következtében a technológiai hálóval bőven ellátott egykori otthon adott helyet az olcsó munkának és a hekkereknek óriási csoportjainak egyaránt. Ezen a szürkére festett bolygón mindennaposak a gyilkosságok egy kis ételért, amíg a maroknyi gazdag csak ostoba háziállatként tekint az emberekre. Itt nem csak a pénzt, még az emberi gondolatokat is magukénak tudhatják egyesek. Így állati szintre alacsonyítva azokat, akik nem képesek feltörni a rendszert és üldözött hekkerként, de szabadon folytatni életüket. A kinti világ borzalmas valóságának képe elől elrejtőző emberek az MMORPG-k világát választották menedékül, ami egyben teret ad a gazdag réteg unatkozó fiataljaival való kommunikációnak is. A valóságból menekülni vágyóknak a hatalmas és fejlett quantum számítógép hálózat megteremtett egy jobb, szebb világot az eredetinél melyben az élet mindennapjait csak a mobok vagyis a játékban legyőzendő mesterséges intelligenciájú szörnyek keseríthetik meg.
Egy kisebb és társaihoz képest kevésbé népszerű szerveren járó játékos belebotolhat a modern világ egyik titokzatos csodájába, vagyis a Narekon életre kelt gépi karakterébe Follen-be. Eredetileg ő egy teljesen átlagos MI volt egy kisebb háttér történettel, miszerint ő az a lény, aki elárulta a világ istenét, ezért száműzték a kezdet városába, hogy soha se térhessen vissza a fellegek kastélyába és ne tudjon merényletet elkövetni az uralkodó ellen. Éveken át ugyanúgy bolyongott a városban, ahogy a programjában az le lett írva és osztogatta azt a harminc küldetést, ami hozzátartozott. Aztán egy hibás frissítés áldozatává vált, melynek során hónapokra eltűnt a városból, a játékosok hangos nemtetszésének okot adva, hiszen a cél Follen akaratának beteljesítése, vagyis egy istengyilkosság. Viszont az eltűnésével a küldetés nem volt elérhető és a szerver majdnem csődbe ment, a fejlesztők elkeseredett próbálkozásai ellenére. Egy újabb frissítést követően sikerült visszaállítani őt a városba, de ekkorra már kettő létezett belőle a játékon belül, hiszen eredetileg is ott volt, csak önálló életre kelt és kisétált a városból. Két hónap alatt negyvenkét játékos talált rá és győződött meg a csoda létezéséről, melyet addig mindenki csak egy filmekben létező dolognak tartott. A Narekon ezek után arra kényszerült, hogy megduplázza kapacitását, bár ez nem volt gondok nélküli művelet, mert a játékosok létszámának növekedésével a pályák is sokasodtak és nőttek, új falvak, erdők, hegyek és labirintusok kerültek be a játékba, ezzel együtt csökkent az esély Follen megtalálására. Ő ugyanis vándor útra kelt, hogy felfegyverezze magát az isten ellen.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://0yuu.blog.hu/api/trackback/id/tr665378269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andras1980 2013.06.26. 20:56:08

Egy kicsit ötvözted a Mennyek Birodalmát (bukott angyal) a Sötétség Gyermekei sci-fi hangulatával (inkább arra hasonlít ez a mű), és beletetted egy számítógépes játékba. Kíváncsi vagyok, melyik történetnek mi lesz a vége...
süti beállítások módosítása